بسیاری از مردان و بیش از نیمی از زنان با افزایش سن به ریزش مو دچار می شوند. دلایل متعددی منجر به ریزش مو در افراد می شود اما یکی از رایج ترین مصادیق این امر، ریزش موی آندورژنیک می باشد. کاشت مو ، مؤثرترین روش برای برطرف سازی عارضه طاسی است. هر یک از روش های کاشت مو که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم دارای مزایا و محدودیت هایی هستند. انجام کاشت مو در مرکز پوست دکتر سینا صفایی ، بهترین نتایج را برایتان به ارمغان می آورد.
جراح در راستای جراحی کاشت مو از چند روش استفاده می نماید. روش های کاشت مو در نحوه برداشت فولیکول ها با یکدیگر تفاوت هایی دارند که در ادامه مقاله به تفصیل به آن ها می پردازیم.
کاشت مو به روش FUT
در روش FUT متخصص و جراح کاشت مو ، یک برش نواری شکل از پشت یا کناره سر برداشته و فولیکول های موجود بر روی آن را استخراج می کند. طول برش به میزان فولیکول های مورد نیاز بستگی دارد اما از 1 الی 1.5 سانتی متر فراتر نمی رود.
پس از آن ، فولیکول های خارج شده در بخش های طاس پوست سر کاشته می شوند. روش مذکور جهت برطرف سازی الگوی طاسی مردانه (ریزش موی آندورژنیک) بسیار مؤثر واقع می شود.
پروسه کاشت مو به روش FUT
در ابتدا جراح محل برداشت و کاشت مو را علامت گذاری کرده و گاهی پیش از شروع پروسه ممکن است جهت ثبت در پرونده پزشکی ، عکسبرداری هایی انجام دهد. جهت کاهش درد در طول پروسه ، بی حسی موضعی بر روی پوست سر اعمال می شود. جراح موهای موجود در محل برداشت را تا اندازه 2 میلی متر کوتاه می نماید. سپس پوست سر را به صورت نواری شکل برش می دهد. فولیکول ها به صورت جداگانه از روی برش نواری پوست سر برداشته شده و جهت پیوند آماده می شوند. پیش از آغاز مرحله کاشت ، جراح ناحیه برش خورده را بخیه زده و پس از آن فولیکول های استخراج شده را در قسمت های کم پشت سر پیوند میزند. در نهایت بر روی سر پماد آنتی بیوتیک اعمال نموده و بانداژی به دور آن می بندد. پروسه کاشت به روش FUT حدوداً 4 الی 8 ساعت زمان می برد.
کاشت مو به روش FUE
جراح طی روش FUE کاشت مو (Follicular unit extraction) به معنای لغوی استخراج واحد فولیکولی ، یک واحد فولیکول مو را ، جداگانه از محل اهداکننده برداشته و در قسمتی از سر که به طاسی دچار شده است پیوند می دهد. اشخاصی که تار موهای آنان نازک بوده یا افراد طاسی که میزان کافی موی سالم جهت کاشت را دارا می باشند ، کاندیدای ایده آلی برای روش FUE محسوب می شوند.
پروسه کاشت مو به روش FUE
مرحله اول- در گام نخست ، جراح موهای اطراف ناحیه برداشت فولیکول مو و نواحی اطراف کاشت را می تراشد.
مرحله دوم- جراح با بکارگیری ابزاری به نام میکروپانچ فولیکول های مو را از پوست سر به صورت جداگانه خارج می سازد.
مرحله سوم- متخصص با استفاده از یک سوزن ظریف در محل کاشت فولیکول های مو ، تعدادی برش کوچک ایجاد می نماید.
مرحله چهارم- فولیکول های برداشت شده ، از طریق برش ها در محل کاشت قرار می گیرند.
مرحله پنجم- پس از جای گذاری تمام فولیکول های مورد نیاز ، جراح محل کاشت و برداشت را تمیز کرده و پانسمانی بر روی آن قرار می دهد.
البته انجام کاشت به روش FUE ممکن است کمی زمان بر باشد و گاهی طی 2 جلسه انجام پذیرد. اما از طرفی در قیاس با روش های دیگر با درد و خونریزی کمتری همراه بوده و بعد از اتمام پروسه اثر و جای زخمی مشاهده نمی شود.
کاشت مو توسط دکتر سینا صفائی
چه کسانی می توانند کاندیدای مناسبی برای روش FUT باشند ؟
اولین مشخصه این است که فرد بر روی سر خود باید به اندازه ای مو داشته باشد که قابلیت استفاده از آن ها به عنوان گرافت پیوندی وجود داشته باشد. البته این مسئله برای انواع روش های کاشت مو صادق است.
آقایانی که به طاسی آندروژنیک دچار هستند ، می توانند نتیجه بسیار مطلوبی را از روش FUT کاشت مو کسب نمایند. در این نوع طاسی ، معمولا موهای نواحی بالای سر و نواحی شقیقه ها دچار ریزش شدید می شوند. زنانی که به طاسی آندروژنیک مبتلا هستند ، به طور معمول تار موهای فرق سرشان به مرور نازک نازک تر شده و می ریزند.
این دست از بانوان نیز می توانند تحت فرایند FUT کاشت مو انجام دهند. اگر مشکلات جسمانی مانند اختلالات غده تیروئید یا سایر بیماری ها باعث بروز ریزش مو شده باشد ، پیوند مو با متد FUT نمی تواند تنها راه حل طاسی باشد. به لحاظ سنی ، این پروسه برای افراد 25 سال به بالا مناسب است. زیرا ریزش شدید مو و طاسی در کسانی که سن آنان 25 سال به پایین است ، کمتر دیده می شود.
افرادی که طاسی آن ها در در قسمت جلویی سر می باشد ، به کمک روش FUT می توانند مجدداً موهای خود را بدست آورند.
روش FUE کاشت مو برای چه کسانی مناسب است ؟
همانطور که پیش تر نیز متذکر شدیم ، فردی که تراکم تارهای موهای ایشان بالا باشد ، از روند کاشت مو نتیجه بهتری کسب می کند. کسانی که نواحی فرق و تاج سر و نواحی نزدیک به خط رویش مو آنان دچار طاسی شده اند ، کاندیدای ایده آلی جهت به انجام رساندن پروسه پیوند مو با روش FUE در نظر گرفته می شوند.
روش FUT در مقابل FUE
مشخصاً هدف هر دو روش انتقال فولیکول های مو به نواحی خالی از مو می باشد. در طول روند FUT جراح ، یک برش به صورت نواری از پشت سر برمی دارد و فولیکول های متصل به آن را استخراج می کند. اما در روش FUE دیگر خبری از برش پوست سر نبوده بلکه به کمک دستگاه میکروپانچ فولیکول ها به صورت جداگانه از کف سر خارج می شوند. در حال حاضر متد FUE به دلیل مزایایی که دارد ، برای کاشت مو کاربرد بیشتری دارد :
- دوره بهبودی پس از آن کوتاه تر بوده
- بعد از جراحی ، فرد درد کمتری را تجربه می کند
- اسکار قابل توجهی را بر جای نمی گذارد.
- به کمک میکروپانچ می توان از موهای سایر نواحی بدن نیز استفاده نمود
از مزایای تکنیک FUT می توان گفت که اگر فرد به تعداد گرافت های زیادی نیاز داشته باشد ، این متد بسیار برای او مناسب خواهد بود ، مدت زمان پروسه جراحی کوتاه تر است و در قیاس با روش فوق هزینه آن پایین تر می باشد.
اسکار ناشی از پیوند مو به روش FUT
به دلیل برشی که در روش نامبرده ایجاد می شود ، تشکیل اسکار بر روی پوست سر قابل انتظار است. اسکار تشکیل شده به مرور کمرنگ می شود اما به طور کامل از بین نمی رود. طول و اندازه اسکار به میزان فولیکول های موردنیاز در طول جراحی بستگی دارد. اگر موهایتان را تا حدی بلند نگه دارید ، می توانید اسکار را در زیر آن ها پنهان کنید.
بدون دیدگاه