حاصل یک مطالعه عمیق و ارتقاگرا در مورد عوارض و عوامل خطرزای احتمالی لیزرهای co2 فرکشنال و نیز پارامترهای موثر در تحقق بهینه اهداف درمانی آنهاست. کمپانی lutronic با نگرش به نتایج چنین مطالعه ای، تکنولوژی های منحصربفردی را در راستای حذف هرگونه عوارض احتمالی و تقویت پارامترهای موثر به کار گرفته است تا متخصصین بدون نگرانی از بروز احتمالی عوارض و اطمینان از حداکثر اثر به درمان بیمار بپردازند.
ویژگیهای منحصربفرد دستگاه لیزر eco2 فرکشنال:
- تکنولوژی تابش هر DOT در دورترین فاصله از DOT قبلی
- امکان تنظیم قطر هر DOT از 120 تا 1000 میکرون
- قابلیت تنظیم تعداد تابش در هر DOT
- حفظ کامل و سالم اپیدرم در فواصل بین DOT ها
- دارای مد دینامیک به منظور پوشش دادن حواشی بین مناطق درمان
- تنظیم اتوماتیک زمان تابش هر شات بر حسب توان انتخابی کاربر به منظور بهترین اثر بخشی
توضیح برخی ویژگیهای دستگاه:
تکنولوژی CCT:
یکی از مشکلات در استفاده از لیزرهای co2 فرکشنال، احتمال بروز PIH بدلیل bulk heating شدن موضع درمان است. این احتمال در هندپیس های استمپی و حتی مد Random هندپیس های اسکنری نیز وجود دارد.
سیستمEco2 با بکارگیری تکنولوژی CCT ، می تواند تابش هر dot را در دورترین نقطه نسبت به dot قبلی انجام دهد و بدین ترتیب احتمال PIH را منتفی نماید همچنین با سالم نگهداشتن اپیدرم در نواحی بین dot ها،پانسمانی طبیعی در سطح ناحیه فراهم ساخته و دوره بهبود را به طور قابل ملاحظه ای کاهش دهد.
تنظیم اتوماتیک زمان تابش :
سیستم eco2 زمان تابش لیزر را بطور اتوماتیک بر حسب میزان توان و اندازه قطر dot انتخابی کاربر، طوری کاهش یا افزایش می دهد که اعمال لیزر بهترین اثر بخشی را در تحقق هدف درمانی مورد نظر وی داشته باشد و از این طریق، گستره ای از کاربردهای گوناگون، از لایه برداری عمیق تا یکResurfacing سطحی را، برای آن رقم می زند.
مد دینامیک:
جابجایی هندپیس لیزر پس از هر تابش به ناحیه بعدی موجب می گردد در حاشیه های مناطق، خطوطی هندسی شکل گیرد که در آنها تابش لیزر انجام نشده است این امر می تواند در کاهش کیفیت نهایی تاثیرگزار باشد. در سیستم eco2 می توان پس از انجام عمل در مد استاتیک، از مد داینامیک به منظور پوشش دادن نواحی یاد شده بهره جست.
تکنولوژی برتر:
سیستم eco2 واجد ویژگیهای تکنولوژیکی خاصی است که برتری کیفی درمانهای آن را تضمین می کنند. نظیر؛
بهره گیری از تیوب RF و لذا یکنواختی اثر حرارتی در همه dot ها
دارای مد super pulse که ایمنی عمل در توانهای بالا را میسر می سازد
ارائه بالاترین توان نسبت به سیستم های مشابه (30 وات)
مراقبت های لازم پس از لیزر فرکشنال:
عدم دستکاری و کندن دلمه های ایجاد شده و مصرف مداوم کرم های ترمیم کننده
پس از ریختن دلمه ها استفاده مداوم و دقیق از ضد آفتاب و پرهیز از تماس طولانی مدت با آفتاب، حمام آفتاب یا آفتاب سوختگی
پرهیز از قرار گرفتن طولانی مدت در جلوی مانیتور پس ازریختن دلمه ها
در صورتی که شماعلاقمند هستید دوره بهبودی شما سریعتر به پایان رسیده و زودتر به سرکار خود برگردید، حتماٌ پزشک خود را مطلع سازید. این مسئله به راحتی قابل انجام است ولی تعداد جلسات درمانی شما زیادتر خواهد شد.
نکات قابل توجه
1- به شما توصیه می کنیم دستورالعمل های ارائه شده توسط پزشک را به دقت به کار گیرید تا با کاهش عوارض نا خواسته احتمالی، نتایج درمانی شما چشمگیرتر شود.
2- مصرف منظم کرم های ترمیم کننده تا زمان ریزش دلمه ها منجر به کاهش دوره استراحت و ایجاد نتایج چشمگیرتری می گردد.
3- در صورتی که سابقه ابتلا به تب خال دارید، بایستی مصرف قرص آسیکلوویر را 24 ساعت قبل از لیزر آغاز کنید. در صورت عدم مصرف دارو و عود تب خال بر روی زخم ناشی از لیزر، احتمال عوارض پوستی به شدت افزایش می یابد.
4- قبل از لیزر از برنزه نمودن خود و تماس طولانی مدت با آفتاب پرهیز نمائید.
5- در صورتی که بعد از لیزر دچار ترشح از ناحیه درمان، تورم یا درد گردیدید، بلافاصله جهت شروع آنتی بیوتیک مناسب به پزشک خود مراجعه نمائید.
6- استحمام 24 ساعت پس از لیزر بلامانع است، اما از پاشیدن مستقیم آب دوش بر روی ناحیه لیزر شده خودداری کنید. همچنین از کشیدن لیف بر روی مناطق تحت درمان تا زمان باقی ماندن دلمه ها خودداری کنید.
7- به دنبال ریزش کامل دلمه ها استفاده از حجم های مناسب ضد آفتاب های استاندارد هر 2 ساعت یکبار حتی در منزل ضروری است.
8- در صورت عدم انجام مراقبت های کافی از پوست لیزر شده، احتمال ایجاد عوارضی همچون اسکار، افزایش یا کاهش پیگمان( رنگ) پوست، عفونت محل درمان، قرمزی طولانی مدت پوست افزایش خواهد یافت و نتیجه درمان شما به مخاطره می افتد.
9- پزشک در برخی از افراد 2 هفته پس از لیزر ، داروی هیدروکینون یا ترتینوئین موضعی را جهت ایجاد نتایج بهتر آغاز خواهد نمود.
10- در صورتی که تحت درمان با آکوتان( ایزوترتینوئین خوراکی) بوده اید بایستی انجام لیزر را تاچند ماه به تعویق بیندازید.
ایا بعد از لیزر پوست زخم میشود ، ایا به مراقبت های خاصی نیاز است ، ایا شخص میتواند به فعالیت های بیرون از منزل خود ادامه دهد ؟
بلافاصله بعد از لیزر پوست ملتهب و بروافروخته میشود که با کمپرس یخ یا سرما این التهاب بهتر میشود ، 12 تا 24 ساعت بعد از لیزر محل لیزر حالت افتاب سوختگی پیدا میکند ( قهوه ای سوخته ) و این حالت طی 3 تا 6 روز با پوست اندازی برطرف میشود ، بعد از ان پوست نسبتا شفاف و کمی قرمز ظاهر میشود که این قرمزی خفیف ممکن است 1 تا 2 هفته طول بکشد .
در طی مدتی که پوست شبیه افتاب سوختگی است کرم های ترمیم کننده یا کرم های حاوی انتی بیوتیک تجویز میشود تا پوست سریعتر ترمیم شود در ضمن توصیه میشود در 3 تا 6 روز اول که پوست حالت سوختگی دارد در معرض افتاب مستقیم حتی به میزان کم هم قرار نگیرد لذا شخص در ساعاتی که افتاب شدید است بیرون نرود ولی میتواند در محیط های سربسته مثلا محل کار حضور داشته باشد فقط برای پوشاندن ظاهر چهره شخص از ماسک های پارچه ای ( ماسک های سرماخوردگی ) یا کرم های پوشاننده مثل زینک اکسید استفاده میکنند بعد از اینکه پوسته های سوخته برطرف شد اکیدا توصیه میشود شخص نیم ساعت قبل از بیرون رفتن به مقدار کافی از ضد افتاب با عیار مناسب استفاده کند.
ایا فرد میتواند از کرم های روتین خود مثلا ضد جوش یا ضد چروک استفاده کند ؟
عملا یک هفته بعد از لیزر شخص میتواند محلول و کرم های قبلی خود را اغاز کند
.تاثیر لیزر بر شفاف شدن و چروک و کاهش اسکارهای فرورفته چه زمانی بعد از لیزر شروع و مشخص و بارز میشود ؟دو هفته بعد از اولین جلسه لیزر پوست نسبتا شفاف و روش میشود و در صورتیکه شخص کرم های ضد افتاب خود را خوب استفاده کند با ادامه هر جلسه لیزر ( ماهی یک بار ) پوست شفاف تر میشود .
در مورد اسکارهای فرورفته و لکه های جای جوش هم به همین صورت است وهر جلسه عمق چاله ها کمتر و و با ادامه جلسات لیزر کمتر و کمتر میشود ونهایات بعد از جلسه چهارم لیزر بطور متوسط 60 درصد ( از 40 تا 80 درصد متغییر بر حسب عمق اسکارها ) عمق اسکارها کمتر و ظاهران بهتر میشود ، در مورد بهتر شدن چروک صورت یا سفت تر شدن پوست های شل معمولا سه تا جهار ماه بعد از لیزر یعنی از جلسه سوم به بعد تاثیر ان مشخص میشود چرا که پروسه کلازن سازی بعد از لیزر دیر اغاز میشود و البته وقتی کلاژن های جدید در زیر پوست ایجاد شد به مدت طولانی هم باقی می ماند ( میانگین دوسال ) در مبحث لیزر فراکشنال ( شماره 1 ) توضیح داد ه شد که اگر امواج رادیوفرکونسی یا ار_اف با لیزر فراکشنال همزمان انجام شود تاثیر ضد چروک و ضد شلی پوست لیزر بیشتر خواهد شد .
بایدها و نبایدهای لیزر
لیزر درمانی برای افراد باردار، کسانی که حساسیت زیادی به نور دارند و همچنین بدخیمی ها و عفونت ها به هیچ عنوان توصیه نمی شود. اما سایر افراد بالای 20 سال می توانند زیر نظر پزشک در صورت نیاز از لیزر درمانی استفاده کنند.
معمولا طول دوره لیزر درمانی 5-3 جلسه است که البته این دوره بنا به تشخیص پزشک متفاوت خواهد بود.
قبل از شروع لیزر درمانی و در فواصل دوره های درمان بیمار موظف است از داروهای خاصی که پزشک تجویز می کند، استفاده کند تا پوست او برای انجام لیزر درمانی آماده باشد.
از جمله نکات حائز اهمیت بعد از لیزر درمانی عدم مواجهه با نور مستقیم خورشید در زمانی است که پوست ملتهب است در این دوره بیمار باید از کرمهای ضد آفتاب مناسب با spf حداقل 30 استفاده کند.
قبل از لیزر درمانی بیمار باید پزشک را از وضعیت بیماری و جسمانی خود بطور کامل آگاه کند و 2 هفته قبل از لیزر درمانی از مصرف کرمها و داروهایی که باعث التهاب پوست می شود و نیز برنزه شدن، خودداری کند.
دستوالعمل درمانی پس از انجام لیزر فراکشنال:
1- محل لیزر شده را بلافاصله با استفاده از کیسه یخ خنک کنید.
2- از کرم زینک اکساید بر روی محل استفاده کنید.
3- کرم بعد از لیزر را روزی 5-4 بار تا زمان برطرف شدن التهاب و قرمزی استفاده کنید.
4- ضد آفتاب را بصورت مرتب هر 3 ساعت یکبار تکرار کنید.
5- کرم روشن کننده را از زمان برطرف شدن التهاب پوست هر شب استفاده کنید.
6- در بین دو جلسه درمان از داروهای تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید.