آیا واکسن کرونا بر روی افرادی که تزریقات زیبایی انجام داده اند تاثیر منفی دارد ؟
متاسفانه با گسترش روز افزون ویروس کرونا ، روزانه عده زیادی درگیر این ویروس شده و حتی تعداد کثیری جان خود را از دست می دهند. از این رو تلاش های گسترده ای در راستای مقابله با این ویروس صورت گرفته و هنوز هم در حال انجام است.
با معرفی واکسن کرونا و ورود آن به مراکز درمانی ، روزنه امیدی برای رهایی از این ویروس خطرناک پدید آمده است.
در این مجال ، می خواهیم به یکی از رایج ترین سوالاتی که در خصوص واکسن کرونا مطرح می شود ؛ بپردازیم.
تاثیر واکسن کرونا بر روی افرادی که تزریقات زیبایی داشته اند
اخیرا گزارش هایی در رابطه با تاثیر واکسن کرونا بر تزریقات زیبایی ؛ مطرح شده و گمانه زنی های بسیاری در این باره صورت گرفته است.
مواردی ذکر شده که به دنبال تزریق واکسن کووید ، بیمارانی که حتی یکی دو سال قبل تزریق فیلر اسید هیالورونیک در صورت داشتند ؛ دچار تورم و التهاب شده اند که معمولا این اتفاق ، با فاصله کمی بعد از تزریق واکسن رخ داده است.
طبق اطلاعیه ای که کمیته مشورتی سازمان غذا و داروی آمریکا ( FDA ) منتشر کرد ، چنین عنوان شد :
بر اساس تحقیقات انجام شده و تست واکسن کرونا بر روی افرادی که دارای پرکننده های تزریقی و فیلرهای آرایشی صورت هستند ، مشاهده شد که این افراد پس از تزریق واکسن دچار عارضه های پوستی شدند ؛ لذا این امکان وجود دارد که تزریق واکسن کرونا در افرادی که تزریق های زیبایی داشته اند ، عوارض داشته و می تواند سبب بروز التهاب و تورم شود.
بر اساس اظهارات متخصصین پوست حاذق ، گفته شد که این اتفاق ، واکنش ایمنولوژیک ایمن شناسی یا به عبارتی واکنش سیستم ایمنی بدن ( delayed inflammatory reaction ) می باشد که در زمان دریافت واکسن فعال می شود.
از این رو بدن فرد در هنگام مواجهه با موادی که به صورت طبیعی در بدن وجود ندارند ، از خود واکنش نشان داده و دچار التهاب می گردد.
اما با استناد بر گفته این متخصصین ، عوارض جانبی مذکور نباید سبب شوند که افراد از دریافت این واکسن اجتناب کنند ؛ زیرا تمامی این عارضه ها از طریق داروهای آنتی هیستامین و استروئید قابل درمان هستند و واکنش های آن ها قابل رفع می باشد.
لازم به ذکر است که استفاده از استروئید خوراکی به دلیل احتمالی کاهش اثر واکسن ، توصیه نمی شود.
واکنش های حساسیتی بعد از تزریق واکسن کووید
دکتر سینا صفائی جراح پوست و مو تهران و از برجسته ترین پزشکان متخصص پوست استان تهران در رابطه با تاثیر واکسن کرونا بر تزریقات زیبایی ؛ اظهار نمودند :
احتمال بهبود خود به خود این واکنش وجود دارد ، ولی در موارد نگرانی بیمار می توان درمان با داروی lisiinopril که مهارکننده آنزیم ACE است را به کار برد. این دارو در ابتدا با دوز اولیه ۵ میلی گرم و به تدریج تا 10 میلی گرم توصیه می شود که باید به مدت سه تا پنج روز یا یک الی دو روز بعد از قطع تورم ، ادامه یابد. اگر بیمار داروهایی مثل اسپیرونولاکتون مصرف می کند ؛ به دلیل احتمال هیپرکالمی ، بهتر است مصرف داروی مزبور در هنگام مصرف این دارو قطع شود.
دکتر صفائی ، افزودند :
مصرف کاپتوپریل هم در این موارد ، قابل استفاده است و می تواند به رفع عوارض به وجود آمده کمک کند. همچنین افزون بر موارد فوق الذکر ، آنتی هیستامین ها ؛ نظیر ستریزین ۱۰ میلی گرم نیز می توانند در این راستا مثمر ثمر واقع گردند.
در پایان باید اشاره داشت که دکتر صفائی در خصوص درمان واکنش های حساسیتی بعد از تزریق واکسن کووید ، تزریق کورتون انجام نمی دهند و در این راستا صرفا اقدام به تجویز داروهای آنتی هیستامین و داروی ضدفشار خون لیزینوپریل و کاپتوپریل که در این زمینه موثر هستند ، می نمایند.
بدون دیدگاه