درماتوفیتوز (Dermatophytosis) یک نوع عفونت قارچی پوست است که به عنوان “کاندیدیاز پوست” نیز شناخته می‌شود. عامل ایجادکننده این نوع عفونت‌ها به نام قارچ‌های درماتوفیت (Dermatophytes) هستند. این قارچ‌ها عمدتاً از گونه‌های مختلفی مانند Trichophyton، Microsporum، و Epidermophyton تشکیل شده‌اند.

عفونت‌های درماتوفیتوز معمولاً به عنوان عفونت‌های قارچی پوست شناخته می‌شوند و می‌توانند در ناحیه‌های مختلفی از بدن ایجاد شوند، از جمله پوست سر (تریکوفیتوز کاپیتیس)، پوست بدن (تریکوفیتوز کرپیس)، پوست دست و پا (تریکوفیتوز منتاگروفیت)، و حتی ناخن‌ها (اونیکومیکوز) را درگیر می‌کنند.

علائم معمولاً شامل قرمزی، خارش، ترشحات، تغییر رنگ پوست، تراکم مو، و تشکیل پوسته‌ها یا حلقه‌های قرمز می‌شوند. درماتوفیتوز اغلب از طریق تماس مستقیم با آدم‌های مبتلا یا از طریق مشترک‌های عمومی نظیر حمام‌های عمومی، سطوح پوستی، و وسایل استفاده مشترک منتقل می‌شود.

برای درمان درماتوفیتوز، معمولاً از آنتی‌قارچ‌ها مانند کرم‌ها، ژل‌ها، قطره‌ها یا داروهای خوراکی استفاده می‌شود. همچنین، مهم است که به نکات بهداشت شخصی دقت کنید و از اشتراک وسایل شخصی با افراد مبتلا به این نوع عفونت پرهیز کنید

افرادی که به سادگی ممکن است دچار درماتوفیتوز شوند، عبارتند از:

**افراد با سیستم ایمنی ضعیف:** افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، نظیر افراد مبتلا به HIV/AIDS یا افرادی که از داروهای ایمونوساپرسیون استفاده می‌کنند.

**کودکان:** بچه‌ها، به ویژه کودکان کمتر از ۱۲ سال، ممکن است به سبب نقص سیستم ایمنی و همچنین فعالیت‌های فیزیکی بیش از حد، به درماتوفیتوز دچار شوند.

**ورزشکاران:** افرادی که در محیط‌های مرطوب و گرم مشغول به ورزش می‌شوند، مانند شناگران یا ورزشکاران کشتی، ممکن است با درماتوفیتوز مواجه شوند.

**وسایل شخصی مشترک:** افرادی که از وسایل شخصی مشترک استفاده می‌کنند، مانند حوله، کفش، یا تجهیزات ورزشی، ممکن است به راحتی عفونت را انتقال دهند یا دریافت کنند.

درمان قطعی درماتوفیتوز:

برای درمان درماتوفیتوز، از ضد ‌قارچ‌ها استفاده می‌شود. این داروها ممکن است به صورت موضعی (بر روی پوست) یا خوراکی مصرف شوند. به عنوان مثال، می‌توان از کرم‌ها، ژل‌ها، شامپوها یا داروهای خوراکی مثل گریزآفولوین استفاده کرد. مدت زمان درمان ممکن است به نوع و محل عفونت واکنش متقاوتی نشان دهد، ولی معمولاً با رعایت دقیق توصیه‌های پزشک و ادامه درمان به صورت کامل، می‌توان به درمان قطعی درماتوفیتوز دست یافت. همچنین، اهمیت دارد که در طول درمان و پس از آن به نکات بهداشت شخصی دقت شود تا از انتقال مجدد عفونت جلوگیری شود..

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *