لوپوس اریتماتوز سیستمیک (لوپوس) چیست؟

لوپوس اریتماتوز سیستمیک (لوپوس) یک بیماری خودایمنی مزمن (طولانی مدت) است که می تواند بسیاری از قسمت های بدن را تحت تاثیر قرار دهد. لوپوس زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی، که به طور معمول از بدن در برابر عفونت و بیماری محافظت می‌کند، به بافت‌های خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب و در برخی موارد آسیب بافتی دائمی می‌شود که می‌تواند به طور گسترده روی پوست، مفاصل، قلب، ریه، کلیه‌ها، سلول‌های خونی در گردش و مغز تأثیر بگذارد.

اگر مبتلا به لوپوس هستید، ممکن است دوره‌های بیماری (شعله‌ور شدن) و دوره‌های سلامتی (بهبود) را تجربه کنید. عودهای لوپوس می توانند خفیف تا جدی باشند و غیرقابل پیش بینی هستند. با این حال، با درمان، بسیاری از افراد مبتلا به لوپوس می توانند این بیماری را مدیریت کنند.
چه کسانی به لوپوس اریتماتوز سیستمیک (لوپوس) مبتلا می شوند؟

هر کسی ممکن است به لوپوس مبتلا شود. با این حال، زنان حدود 9 برابر بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می شوند. اغلب این بیماری در افراد بین 15 تا 45 سال اتفاق می افتد، اما لوپوس می تواند در دوران کودکی یا در اواخر زندگی نیز رخ دهد.

لوپوس در آمریکایی های آفریقایی تبار نسبت به سفید پوستان شایع تر است و همچنین در افراد سرخپوست آمریکایی و آسیایی تبار شایع تر است. مردان، آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار، چینی‌ها و اسپانیایی‌ها نیز بیشتر احتمال دارد درگیری جدی در سیستم اندام داشته باشند. اگر یکی از اعضای خانواده شما مبتلا به لوپوس یا بیماری خودایمنی دیگری است، ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به لوپوس باشید.
علائم لوپوس اریتماتوز سیستمیک (لوپوس)

علائم لوپوس از فردی به فرد دیگر متفاوت است و می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. شما ممکن است فقط چند علامت داشته باشید که فقط یک ناحیه از بدن شما را تحت تاثیر قرار دهد، یا ممکن است علائم زیادی در سراسر بدن خود داشته باشید. علائم ممکن است بیایند و از بین بروند و ممکن است در طول زمان علائم جدیدی ایجاد کنید. برخی از علائم زمانی اتفاق می‌افتند که بیماری باعث التهاب در اندام‌هایی مانند مفاصل، پوست، کلیه‌ها، پوشش قلب و ریه‌ها، مغز و سلول‌های خونی شود. علائم لوپوس می تواند شامل موارد زیر باشد:

آرتریت که باعث درد و تورم مفاصل و سفتی صبحگاهی می شود.
تب ها
خستگی یا احساس خستگی اغلب.
بثوراتی که روی صورت در سراسر بینی و گونه ها ظاهر می شود. این راش مالاریا یا “پروانه ای” نامیده می شود
بثورات پوسته پوسته گرد که می توانند در هر جایی از بدن ظاهر شوند.
حساسیت به نور خورشید که ممکن است باعث جوش شود.
ریزش مو.
زخم هایی که معمولاً بدون درد هستند در بینی و دهان (اغلب روی سقف دهان).
تغییر رنگ در انگشتان دست و پا – آبی مایل به ارغوانی، سفید یا قرمز – در اثر سرما و استرس (پدیده رینود).
تورم غدد.
تورم در پاها یا اطراف چشم.
درد هنگام تنفس عمیق یا دراز کشیدن، ناشی از التهاب پوشش اطراف ریه یا قلب.
سردرد، سرگیجه، افسردگی، گیجی یا تشنج.
درد شکم.

لوپوس باعث التهاب در سراسر بدن می شود که می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در اندام ها شود، از جمله:

آسیب کلیه که می تواند منجر به تغییراتی در عملکرد کلیه از جمله نارسایی کلیه شود. به این بیماری نفریت لوپوس می گویند.
تشنج و مشکلات حافظه ناشی از تغییرات در مغز و سیستم عصبی مرکزی.
مشکلات قلبی:
آسیب دریچه قلب به دلیل التهاب که منجر به زخم می شود.
التهاب پوشش اطراف عضله قلب که پریکاردیت نامیده می شود.
التهاب خود عضله قلب که میوکاردیت نامیده می شود
التهاب عروق خونی که واسکولیت نامیده می شود.
لخته شدن خون به دلیل سطوح بالای اتوآنتی بادی های خاص به نام آنتی بادی های آنتی فسفولیپید.
تعداد کم گلبول های خون از جمله گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاکت ها.
التهاب بافتی که ریه ها را احاطه کرده است و باعث دردناک شدن تنفس می شود. به این حالت پلوریت می گویند.

برخی از افراد مبتلا به لوپوس ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های دیگر مانند بیماری قلبی عروقی به دلیل التهاب قلب و بافت های عروق خونی ناشی از لوپوس باشند که می تواند منجر به موارد زیر شود:

آترواسکلروز، زمانی اتفاق می‌افتد که چربی و سایر مواد به دیواره رگ خونی بچسبند و پلاک تشکیل دهند. این می تواند در رگ های خونی در سراسر بدن اتفاق بیفتد.
بیماری عروق کرونر، که زمانی اتفاق می افتد که پلاک در شریان هایی که خون را به قلب می رسانند، ایجاد می شود. این می تواند جریان خون را هنگامی که لخته خون تشکیل می شود یا تکه ای از پلاک پاره می شود و باعث حمله قلبی می شود، قطع کند.

علل لوپوس اریتماتوز سیستمیک (لوپوس)

علت این بیماری ناشناخته است و محققان هنوز در تلاشند تا بفهمند چه چیزی ممکن است باعث شروع یا منجر به این بیماری شود. پزشکان می دانند که این یک بیماری خودایمنی پیچیده است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت ها و اندام های فرد حمله می کند. مطالعات نشان می دهد که عوامل خاصی ممکن است سیستم ایمنی بدن شما را تحریک کرده و باعث بیماری شود. این عوامل عبارتند از:

ژن ها تحقیقات نشان می دهد که ژن های خاصی در ایجاد لوپوس نقش دارند. اشکال مختلف این ژن ها حاوی دستورالعمل هایی برای پروتئین هایی هستند که ممکن است بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارند. محققان در حال مطالعه هستند که چگونه سطوح بالا یا پایین این پروتئین ها ممکن است در ایجاد بیماری مهم باشد.

محیط. قرار گرفتن در معرض عوامل خاصی در محیط – مانند عفونت های ویروسی، نور خورشید، برخی داروها و سیگار کشیدن – ممکن است باعث لوپوس شود.
تأثیرات ایمنی و التهابی. محققان فکر می کنند که اگر بدن سلول های آسیب دیده یا مرده را به طور معمول حذف نکند، این می تواند سیستم ایمنی را فریب دهد تا دائماً با خود مبارزه کند. این فرآیند می تواند یک پاسخ خود ایمنی ایجاد کند که می تواند منجر به لوپوس شود. علاوه بر این، محققان در حال مطالعه انواع مختلف سلول ها و چگونگی تغییراتی که می تواند منجر به لوپوس شود، هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *