واکسن زگیل تناسلی

زگیل تناسلی از جمله شایع ترین عفونت هایی است که به دنبال تماس جنسی ، میان افراد منتقل می شود. عموم زنان و مردانی که در فعالیت جنسی بالایی دارند ، حداقل یک بار به این عارضه مبتلا شده اند. این بیماری به سبب وجود ویروس HPV یا همان پاپیلومای انسانی نمود می یابد. واکسن زگیل تناسلی از افراد در برابر آلوده شدن به این ویروس ، محافظت می کند. حدوداً 40 گونه از ویروس HPV وجود دارد که ممکن است از طریق روابط جنسی بین افراد مختلف ، انتقال یابد.

واکسن زگیل تناسلی

گاهی اوقات ابتلا به این ویروس علائم خاصی را در پی ندارد ؛ از این رو ممکن است فرد تا مدت ها نسبت به وجود آن در ناحیه تناسلی بی اطلاع باشد. لازم به ذکر است که برخی از انواع HPV ممکن است به نوعی سرطان مربوط به دستگاه تناسلی ، منتهی شوند.

چه کسانی باید واکسن زگیل تناسلی دریافت کنند؟

آخرین دستورالعمل ارائه شده در این باب به صورت زیر است:

کودکان و بزرگسالان بین 9 تا 26 سال

زمانی که واکسن HPV بین سنین 9 تا 12 سال تزریق گردد ، بسیار مؤثر واقع خواهد شد. اما به طور کلی افراد فرصت دارند که تا 26 سالگی برای دریافت واکسن اقدام نمایند.

بزرگسالان 27 تا 45 سال

تزریق واکسن زگیل تناسلی برای افرادی که در بازه سنی 27 تا 45 سال قرار دارند ، توصیه نمی شود. در این دوره واکسن تأثیر چشمگیری ایجاد نمی کند ؛ چرا که به احتمال بسیار زیاد فرد در این مدت به ویروس HPV آلوده شده است.

البته در برخی موارد با توجه به تشخیص پزشک و صلاحدید او ، تزریق واکسن HPV در سنین بزرگسالی نیز انجام می شود.

گارداسیل معروف ترین واکسن HPV است که مردان و زنان را در برابر ابتلا به زگیل تناسلی محافظت می کند.

چه کسانی کاندیدای ایده آلی برای تزریق واکسن زگیل تناسلی محسوب نمی شوند؟

زنان باردار برای تزریق واکسن HPV ، در صورت دارا بودن شرط سنی ، باید تا پایان وضع حمل خود صبر کنند. در دوره حاملگی نمی توانند واکسن را دریافت نمایند.

بدن برخی افراد نیز ممکن است پس از تزریق دوز اول واکسن ، نسبت به برخی از ترکیبات سازنده آن ، واکنش های شدیدی نشان دهد. در صورت بروز حساسیت های شدید ، حتما پزشک مربوطه را از آن مطلع سازید.

افرادی نیز که به بیماری ها نسبتاً حادی مبتلا هستند ، بهتر است پس از کسب بهبودی کامل ، جهت دریافت واکسن اقدام کنند.

واکسن زگیل تناسلی

پروسه دریافت واکسن زگیل تناسلی

تزریق واکسن زگیل تناسلی طی چند مرحله انجام می شود. تعداد واحد مورد نیاز برای هر فرد ، با توجه به سن او هنگام دریافت دوز اول ، تعیین می گردد.

افرادی که پیش از 15 سالگی اولین دوز واکسن را دریافت نموده اند ، طی دو مرحله ، به طور کامل در برابر ویروس HPV مقاوم می شوند. فاصله زمانی بین دریافت هر دوز باید 6 تا 12 ماه باشد.

کسانی که بین سنین 15 تا 26 سالگی برای تزریق واکسن اقدام نموده اند ، به سه دوز واکسن احتیاج دارند تا مصونیت کامل را بدست بیاورند. مرحله دوم ، 2 ماه پس از اولین دوز دریافتی انجام می پذیرد. سپس برای تزریق دوز سوم باید 6 ماه پس از دریافت دوز اول به مرکز درمانی مراجعه کنند.

اثرات جانبی تزریق واکسن زگیل تناسلی

به طور معمول پس از دریافت هر گونه واکسن بدن نسبت به آن واکنش نشان می دهد که پس از مدت کوتاهی به مرور برطرف می شوند. واکسن HPV نیز از این قاعده مستثنی نیست. رایج ترین اثرات جانبی پس از این واکسن عبارتند از :

  • خستگی ، سردرد و سرگیجه
  • تب و حالت تهوع
  • درد عضلانی یا درد مفاصل
  • درد ، التهاب یا ورم در محل تزریق
  • واکنش های آلرژیک شدید که به ندرت بروز می کنند

ضریب تأثیرگذاری واکسن HPV

نتایج نشان داده اند که چنانچه واکسن در سن مناسب و رعایت فواصل زمانی گفته شده دریافت شود، در جلوگیری از بروز زگیل تناسلی و حتی سرطان های مربوطه بسیار موفقیت آمیز ظاهر شده است.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *